Pretraži ovaj blog

23. stu 2011.

Traži se novi dizajn legendarnog Renaulta 4

 


Renault u suradnji s designboom.com pokreće internacionalni natječaj za redizajn legendarnog modela Renault 4.

Participacija je otvorena za sve zainteresirane profesionalce, studente i dizajnerske entuzijaste iz cijelog svijeta.
Renault 4 postao je treći najprodavaniji model automobila svih vremena, istovremeno bivajući pop ikona stila. Novi dizajn koji organizatori na natječaju traže treba respektirati postojeći identitet historijskog modela, baziranog na ekstremnoj funkcionalnosti i minimalističkoj filozofiji.




U svoje je vrijeme Renault 4 najpametnije moguće iskorištavao tadašnja tehnička dostignuća. Niski troškovi održavanja i vožnje te mogućnost prilagođavanja raznoraznim uvjetima osigurali su mu dugotrajnu i uspješnu karijeru. Revolucionarni pristup dizajnu forme omogućavao je nekoliko različitih verzija, uključujući kombi, kabriolet i automobil s pogonom na 4 kotača. Sve navedene karakteristike sada je u natječaju potrebno prevesti na suvremeni model.


Kao i njegovi prethodnici, Renault 4 nove generacije biti će automobil namijenjen najširem krugu potrošača. Nasljeđe legendarnog modela trebao bi biti jednostavan, praktičan, pouzdan i pristupačan automobil, koji uz to korisnicima pruža mobilnost. Osobito je važno da, kao automobil 21. stoljeća, bude dizajniran u skladu s karakteristikama budućnosti te ekološkim karakteristikama.



Pobjednik natječaja osvojit će Renault 4 koji je Michael Leclere vozio na povijesnoj utrci u Monte Carlu ( vrijedan 15.000 eura). Druga nagrada je 5.000 eura, a treća 3.000.

Nema komentara:

Objavi komentar